Amaya финализира продажбата на Cadillac Jack

tieОт Amaya потвърдиха успешното финализиране на продажбата на Cadillac Jack – ход, който компанията прави с оглед съсредоточоване на усилията върху основния си бизнес – PokerStars и Full Tilt.

Cadillac Джак е продадена на AGS – име, което се свързва с Apollo Global Management, за сумата от 380 милиона щатски долара.

Cadillac Jack е геймърски продукт, който се използва за създаване на разнообразни слот машини и бинго игри.

Той е закупен от Amaya за 167 милиона долара през септември 2012 г. с цел да се увеличи мащаба на компанията, като това се случва доста преди закупуването на PokerStars през изминалата година.

Според изпълнителния директор на Amaya David Baazov, сделката е в интерес и на двете страни.

По неговите думи, Cadillac Джак и Amaya се „радват на добро съвместно съществуване, но че е време да се продължи друг път на развитие.”

„Ние сме изключително доволни, че бяхме в състояние да увеличим стойността на Cadillac Jack през последните две години и половина като това се случи, благодарение на нашите акционери“, продължава Baazov. „Стойността на сделката също е в съответствие с нашата стратегия да се съсредоточим върху развитието на основната ни платформа, а именно нашите основни B2C операции.“

Част от парите от продажбата ще бъдат използвани за погасяване на всички изискуеми, но не заплатени задължения на Cadillac Джак.

Amaya е обект на текущо разследване от страна Комисията за надзор върху финансовите пазари (AMF), която прочува, дали не са налице нередности в сделката по присъединяването й към Rational Group през юни миналата година.

Въпреки това, AMF тепърва трябва да повдигне официални обвинения срещу компанията или отделни нейни служители.

От Amaya посочват, че са провели свое собствено вътрешно разследване, при което не са открити доказателства за нарушение на законите и подзаконовите нормативни актове.

Самият Baazov изразява увереност, че разследването ще установи единствено, че Amaya e управлявана законно и преди закупуването й през изминалата година.

Всички обстоятелства все още са предмет на разглеждане от съда, което не позволява да бъдат разкрити подробности във връзка с доказателствата и становището на правоприлагащия орган.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023