„Битката” за Bwin.party става все по-гореща

gambling-570701_1280

Засиленият интерес към bwin.party е в момент, когато много компании в хазартната онлайн индустрия търсят варианти да се консолидират. По-високите данъци и засилен контрол, особено в Европа, са мотив дружествата да търсят намаляване на разходите, дори това да означава съвместна дейност с конкуренти.

Най-новото ценово предложение идва от 888 Holdings, които съобщават, че в понеделник е внесено предложение за закупуване на bwin.party.

Компанията все още продължава процеса на разглеждане на възможни сливания и/или придобивания от други фирми в хазартната индустрия.

888 Holdings обяви публично офертата си в понеделник сутринта, като се посочва, че 59 процента от акционерите в дружеството са се ангажирали да подкрепят придобиването на bwin.party. Все още няма оповестени официални данни, които да разкриват какъв е точният размер на офертата, но от 888 Holdings посочват, че тя се състои както в налични пари, така и в дружествени дялове.

Офертата на 888 Holdings идва, след като GVC направи своето предложение в края на миналата седмица. Това сливане обаче изглежда по-сложнo: GVC е много по-малка компания от bwin.party, което би означавало „обратна поглъщане“, а GVC още не е получила одобрение за това от всички акционери.

Според Ройтерс, Amaya, канадската фирма, която е собственик на PokerStars и Full Tilt, води преговорите с GVC за създаване на комбинирана оферта за закупуване на bwin.party. Предвижда се тя да бъде на стойност около един милион и половина евро и да се състои от пари в брой от Amaya, в комбинация с акции в GVC.

„Битката” няма да бъде лека. Amaya е най-големото име в онлайн хазарта към момента, както PokerStars е най-големия покер сайт в света, нива над някои свои конкуренти.

От гледна точка на bwin.party, колкото по-сериозни кандидати бъдат привлечени, толкова по-добре. След сливането на Bwin Interactive Entertainment и PartyGaming, размерът на приходите намалява с всяка следваща година. Поради тази причина, от края на 2014 г. компанията търси промяна, независимо дали става въпрос за сливане или придобиване от конкурент.

Към момента, все още се прочуват и разглеждат получените предложения, като не може да се потвърди със сигурност коя ще бъде  избраната оферта.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023