Губернатор Марк Дейтън решава съдбата на онлайн лотарията в Минесота.

america-517927_640

Законодателите в щата Минесота отново внесоха и разгледаха проект, с който да сложат край на онлайн операциите в щатската лотария, но дали губернатор Марк Дейтън ще го одобри???
Резултатите от гласуването е 122 на 6 в подкрепа на законопроекта, с който се цели да се премахнат онлайн операции в щатската лотария на Щата.

Лотарията предизвика вълнения през февруари миналата година, с това че стана първата лотария в САЩ, която предлага онлайн скреч билети, даващи възможност за моментна печалба. Директорът на лотарията, Ед Ван Петен веднага бе обвинен в прекрачване на правомощията, които притежава. Според критици, той е следвало да потърси одобрението от страна на законодателя по отношение на проекта, който стартира.

На законопроекта, който беше предложен преди година, беше наложено вето от Дейтън, който твърди, че Ван Петен е работил в рамките на своя авторитет и правомощия, и е минало достатъчно време, през което се е доказало, че си струва съшествуването на онлайн сайта.

Ветото на губернатора беше наложено след приключване на законодателната сесия, което не даде възможност на нормотворците да го преодолеят.

От офисът на Дейтън отказват да коментират плановете на губернатора. Той може да наложи вето на законопроекта отново, но гласовете на законодателите да имат приоритет. През февруари, той обеща да наложи вето на този втори опит за приемане на закона, но той твърдеше, че неговата цел не и раздор в отношенията със законодателната власт.

Освен това се дискутира, колко ще струва на държавата спирането на сайта. Scientific Games Corp, която има права над сайта, предупреди по-рано, че ще предяви иск за 4 милиона долара за предсрочното прекратяване на договора, който е сключен за периода до 2018 г. Прогнозира се, че Sci-Games ще претендира за обезщетение, което би могло да достигне сума, в размер на 12 милиона долара.

Някои от законодателите приемат с насмешка тези опасения , като посочват, че наличните към 30 милиона долара във Фонда за извънредни ситуации на лотарията, може да се използват за удовлетворяване на всякакви претенции.
При всички положения, модернизирането на лотарийния бизнес в Минесота, е на път да бъде унищожено, вследствие на разбиранията на щатската власт.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023