Има ли прилика между DFS и онлайн покера?

poker-742755_1280

Daily Fantasy Sports набира сериозна популярност през последните няколко години, не само заточва, че превърна обикновени хора в милионери, но и като игра на уменията. Присъствието й се почувства във всички спортни мрежи, което е повод политици и антихазартно настроени критици да призовават към забрани. Мълниеносното развитие и липсата на регулиране може да има за резултат въвеждането на ограничения и забрани, които да смажат тази процъфтяваща индустрия в САЩ.

Звучи ли ви познато? Ако сте онлайн покер играч, със сигурност.

Приликите между възхода на онлайн покера и този на ролевата спортна индустрия са сериозни. И двете са категорично хазартни, но се лансират като игри на уменията, а не на късмета. И двете вбесяват тези, искат да притежават правомощията, с които да определят как американците да харчат своите пари.

DFS дава право на залагащите да изберат подреждане и да влезнат в играта срещу един играч или дори срещу няколко хиляди други играчи. Печалбите имитират плащания като от онлайн покер турнири. Победителят получава голямата награда, а следващите го участници – съответно намаляващи суми и така, докато се стигне до последния.
Вместо да се залага на един играч и да е наложително само той да победи, както е при спортните залагания, в DFS играчите избират екип от няколко играчи и след това се залага срещу други такива.

За разлика от покер индустрията, която е имала много малко поддръжници в началото, DFS е богата и има на своя страна някои много влиятелни и мощни съюзници. Всичките четири основни северноамериканските спортни лиги, заедно с Disney (собственик на ESPN) имат поне една сделка с фирми, предлагащи DFS. Подобна подкрепа на американския пазар покерът никога не е имал.

Дали DFS e хазарт? Несъмнено. Трябва ли да се приеме, че DFS представлява легална дейност? Разбира се, точно както спортните залагания, казино игрите и покера. Трябва ли DFS да има притесненения относно отношението на някои политици, които се опитват да унищожат цялата индустрия? ….Случвало се е и преди.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023