Напредък в регламенирането на онлайн покера в САЩ с помощта на PokerStars и Грег Раймър?

cube-621489_640

В усилията си да помогне при регулаторните преговори в рамките на Голдън Стейт, PokerStars изпрати двама от водещите си професионалисти – Даниел Негреану и Джейсън Самървил в Сакраменто, с мисия да „просветят” политици и медии по въпроси, засягащи темата.

В допълнение към представянето на някои факти за онлайн покер индустрията, Негреану и Самървил разиграват и поредица от игри с виртуални пари.

Като цяло идеята е положителна и наподобява тази на Poker Players Alliance (PPA), представена още през март на Капитолийския хълм.

Изглежда обаче, че реакцията към направената демонстрацията е смесена. Въпреки, че официалните доклади са били оскъдни и сдържани, Негреану изглежда доволен от това как е протекла сесията. „Насладете се на Сакраменто. Желанието онлайн покерът в Калифорния да получи легална уредба е двустранно. Мисля, че това ще се случи “ написа Негреану в Twitter. Въпреки това, четейки между редовете, се открива една безспорна нотка на несигурност от негова страна.

Както изглежда, съществуват различни мнения между силите в Калифорния, включително и от страна на племенни лидери, и товa може би е причината за известната резервираност от страна на професионалиста относно развитието на настоящата ситуация.

Другата новина от изминалата седмица е ,че в PPA има раздвижване, след като Грег Раймър обяви, че се присъединява отново към организацията.

През 2013 г. шампионът на WSOP Main Event 2004, напусна PPA след като бе обвинен, че има отношения с проститутка.

Тогава Раймър внесе оставката си, която е приета без възражения от изпълнителния директор на РРА.

Две години по-късно той отново е „обратно в играта”. Повече от десетилетие, Раймър е сериозен застъпник на играта и за правото тя да бъде играна по всички възможни начини (онлайн, покер зали, казино покер зали, домашни игри и т.н.).

Демонстрацията на PokerStars в Калифорния може и да не помогне, но със сигурност няма да навреди на шансове за регулиране на индустрията.

В действителност, след двете събития – демонстрацията на професионалистите на PokerStars и завръщането на Грег Реймър в PPA, шансовете за „по-добро“  iGaming законодателство в САЩ не са толкова лоши.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023