Онлайн играчите във Великобритания – „по-млади, по-добре образовани и по-заможни“

laptop-731904_1280

Според доклад на Комисията по Хазарта във Великобритания, интересът към онлайн хазарта във Великобритания се е увеличил с около 50% през последните шест години.

Какво още включва изследването?

Съгласно данни от направено изследване, тенденцията за периода от 2008 до 2014 е следната: докато през декември 2008 г. броят на играещите онлайн е 9,7 процента, то към декември 2014 г. той вече е 15,4%.

Печалбите са по-зaбележителни сред мъжете, като тяхното онлайн участие е нарастнало от 11,7% през декември 2008 г. до 18% през декември миналата година. Броят на жените също е нараснал – от 7,8% до 12,8% през същия период. Вероятността за участие в онлайн спортни залагания е 106.8% по-висока при мъжете, отколкото при жените, като в същото време мъжете са 24,9% по-склонни да участват и в други форми на онлайн хазарт.

Интересна е връзката между онлайн хазарта и макроикономически показатели. За всяко покачване с 1% в индекса на потребителските цени, участието в онлайн залаганията нараства с 2.3%. От Комисията посочват, че и други фактори, измежду които нарастващата популярност на мобилните устройства, са причина за повишената популярност на онлайн хазарта.

В социално-икономическо отношение, проучването на Комисията установява, че онлайн хазартът повече „привлича по-заможните хора в сравнение с хората в по-ниските социални класове.“ Участието в интернет залаганията на първите е нараснал от 11,9% през 2008 г. до 18.7% през 2014 година.

Онлайн хазартът сред най-ниските социални групи се увеличава с много по-бавен темп от 5,6% на 9,3%. Освен това, разликата в онлайн участията между горните и долните групи се е увеличила с почти 50% през последните шест години. Това подкрепя предишни изследвания от Statistics Canada, че онлайн хазартът намира до шест пъти по-голяма популярност сред лицата с високи доходи, в сравнение с тези на дъното на социално-икономическата пирамида.

При притежателите на дипломи от университет с 44.6% е по-голяма вероятност да се включат в онлайн залагания, отколкото тази при по-слабо образованите им сънародници. При първите е с 21,8% по-малко вероятно да играят с лотарийни скреч-карти и 35,4% по-малко вероятно да използват фиксирани коефициенти за залагания.

В заключение на изследването се посочва, че онлайн залаганията привличат „по-млади, по-образовани и по-заможни хора.“ Въпреки това, „по-млади“ е относително понятие. Увлечението по онлайн хазартните игри при възрастовата граница между 35 и 54 години достигна момент, където разликата с възрастовата група 18-34 години, вече е незначителна.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023