Основателят на sportsbettingchamp.com с обвинение за нелегални залози!

las-vegas-573600_1280

Tony Chau, основателят на sportsbettingchamp.com, пледира „виновен” пред федералния съд, по образуваното срещу него дело за организиране на нелегални залагания и укриване на повече от милион и половина приходи.

Запален по математическите изчисления и спорта, той създава своята първа система за спортни залагания The Sport Betting Camp през 2007 г., която публикува под псевдонима „Джон Морисън”.

Chau/Морисън е действал като партньор на букмейкъра BetOnline. В блога си той споделя, че благодарение именно на това партньорство е успявал да преговаря големи сделки с други букмейкъри (допълнителни депозит бонуси, по-високи лимити за залагане и др.) за своите клиенти. Тези негови действия не остават незабелязани от разследващите органи и домейнът му е конфискуван от службите за национална сигурност.

Съгласно представената пред съда информация, Chau е управлявал, вече затворения sportsbettingschamp.com, с помощта на офшорни букмейкъри от Коста Рика и Панама.

В съдебното заседание, той признава, че е препоръчвал на клиентите си да откриват сметки за залагания при офшорните букмейкъри, като при всяка тяхна загуба, е получвал комисионни, които „с цел да се насърчи развитието на нелегалния хазарт и да се прикрият естеството, източника, и собствеността на приходите” е прехвърлял на трети лица.

От събраните по делото доказателства е видно, че той започва незаконния хазартен бизнес през 2007 г., докато живее в щата Масачузетс, но продължава и след преместването си в Лас Вегас през 2008 г.

Той се признава за виновен и по трите обвинения, повдигнати срещу него, а именно – организиране на нелегална хазартна дейност, пране на пари и подаване на данъчни декларации с невярно съдържание.

Chau не е декларирал комисионни в размер на един милион и половина, за периода 2008 – 2011 г., което означава, че е укрил данъци в размер на 567 571 долара.

Част от съдебното споразумение включва заплащането на данъчните задължения, както и конфискация на един милион и четиристотин хиляди долара, платими в пари и недвижима собственост.

Очаква се, на 5 август съдът да се произнесе с присъда по повдигнатите обвинения.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023