Поддръжник на забраната на онлайн хазарта в Америка – опозорен!

justice-387213_640

Dennis Hastert, американският политик, чието име попадна в центъра на финансов и сексуален скандал, е един от поддръжниците на закона от 2006 г., който криминализира онлайн покера в Америка.

През 2006 г. Hastert , като автор на Акта за американски ценности, поставя на дневен ред пълната забрана на интернет хазарта, като сред една от целите в документа фигурира и забраната за легализиране на гей браковете.

„Чрез тази програма, ние ще работим в защита вярата на нашия народ, светостта на живота и основните свободи, начертани от нашите предци „, това заявява Хастерт към онзи момент.

Няколко години по-късно, същият този радетел и защитник на изконни ценности, ще се изправи пред съда в Чикаго, за да отговори на федералните обвинения в укриване на 3,5 милиона долара, дадени като подкуп, на лице, което не се назовава, с цел прикриване на сексуално престъпление.

Твърди се, че лицето на което е дадена сумата, е учащ в гимназията Илинойс, където Hastert някога е бил учител и треньор.

Според обвинителния акт, Hastert се е срещал с въпросния ученик на няколко пъти през 2010 г., като се е съгласил да плати огромната сума като „компенсация“.

Бившият депутат републиканец е обвинен в изтеглянето на 1.7 милиона долара в брой от различни банкови сметки в продължение на няколко години, за да избегне изискването банките да отчитат паричните транзакции над 10,000 долара.

Освен това е обвинен и в представяне на невярна информация на ФБР относно извършените тегления. Във връзка с образуваното дело той твърди, че причина за извършените транзакции е липсата на доверие към банковите институции , както и че към момента парите все още са негово притежание.

Допълнително се установява, че по време на престоя си в Конгреса Hastert е направил милиони от сделки със земи, а след пенсионирането си през 2008 г., ходатайства пред бившите си колеги в Конгреса от името на фирми от тютюневата промишленост и енергетиката.

В същото време, скандал избухна, когато стана ясно, че федералният съдия, определен да разглежда делото, е сътрудничил на Hastert в кампаниите му за Конгреса през 2002 и 2004 година.

Все още не е ясно, дали съдия Томас Дъркин ще се оттегли вследствие на направените разкрития.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023