Покер играч, обвинен в убийство – оправдан!

bullet-408636_640

Срещу покер играча от Мичиган, който застреля нападател по време на домакински мач и при опит за грабеж, няма да бъде постановена осъдителна присъда, след като през изминалата седмица прокурорът по делото постанови прекратяване на производството.

25- годишният Ramon Vasquez бе убит на 11 март при опит за грабеж в съучастие с Jason McGowan, извършен в Saginaw County.

Арестувани във връзка с извършеното престъпление са също Кристофър Толкингтън и Джеси Бобейн.

По време на разследването се установява, че Бобейн е бил един от участниците в играта, като е бил прострелян но оцелява, а за Толкингтън се смята, че е присъствал на мястото, но не е играл покер.

Всеки един от подсъдимите е с повдигнато обвинение за въоръжен грабеж, за заговор за извършването му, за две престъпления, с употреба на огнестрелно оръжие, като се очаква постановяване на максималната присъда, която е доживотен затвор.

Според прокурора по делото, Vasquez или McGowan, не е ясно кой от двамата, е възпроизвел изстрел след влизането в сградата, а друго лицо, чието име не се споменава, е отвърнало на огъня, убивайки Vasquez .

По думите на прокурора, решението да не се повдига обвинение за убийството на Vasquez е взето след „задълбочен анализ на всички доказателства, включително свидетелски показания и експертизи.“

Този инцидент е само един от многото, зачестили напоследък грабежи в цяла Северна Америка.

През изминалия месец, 38-годишният домакин на игра на покер в New Castle, е бил прострелян три пъти в таза, докато се е опитвал да се защити срещу маскиран мъж, нахлул на редовната за неделя вечер игра.

Играчът е оцелял.

През април една жена е била прострелян в главата след опит за грабеж в Dryridge, KY.

Двама пълнолетни и трима непълнолетни са били арестувани във връзка с този обира, в който нападателите са „спечелили” 20 долара.

Според полицейските доклади, двама от нападателите са държали на прицел четиримата покер играчи, докато техните съучастници са претърсвали къщата.

Жената е била простреляна, докато се е опитвала да избяга.

През 2011 г., на покер турнир в Брамптън играчът Kearn Nedd е убит при опит да се защити от въоръжени нападатели.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023