Пол Фуа се изправя пред съда на първи юни

las-vegas-553612_1280

Пол Фуа – покер играч и бизнесмен, обвинен в организирането на операции по залагания на големи суми в World Cup в Лас Вегас през миналото лято, ще бъде изправен пред съда на 1 юни.

Тезата на обвинението загуби тежест, след като федералният съдия отстрани голяма част от доказателствата, събрани срещу него. Стана ясно, че прокурорите са добавили нови обвинения, с което целят да си подсигурят осъдителна присъда.

Окръжният съдия Андрю Гордън посочва, че голяма част от събраните от ФБР доказателства трябва да бъде отстранени от преписката по делото, защото с тях се нарушава Четвъртата поправка на Конституцията.

Четвъртата поправка защитава гражданите от нерегламентирани вмешателства и изисква наличие на заповеди за обиск, които от своя страна може да се издават само при наличието на основателна причина.

В една от акциите, ФБР прекъсва интернет достъпа до стаята на Фуа, след което двама агенти под прикритие, представяйки се за служители по техническата поддръжка, получават достъп до стаята му, в която разполагат скрити камери и по този начин успяват да съберат информация за действията му.

Потенциално изобличаващите доказателства, които обаче са събрани по този начин, не могат да бъдат използвани в предстоящия процес.

Въпреки това, налични са и доказателства, събрани в операции, при които не са използвани нерегламентирани технически средства, и все още са допустими. Позовавайки се на тях, прокуратурата следва да докаже, че Фуа в съучастие с други пет лица е извършил деянието, в което е обвинен.

Между тях е и синът на Фуа – Дарън, който се е признал за виновен по повдигнатите му обвинения.

За извършеното престъпление им е наложено наказание глоба и е установен пет години изпитателен срок, през който период имат забрана за престой и пребиваване на територията на САЩ.

Междувременно, по предложение на министър- председателя на Черна гора, Фуа получава гражданство там. В рапорта, изготвен във връзка с предложението се посочва, че същият е личност с особено значение за развитието на икономическите и научни интереси на Черна гора.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2024