Разследване срещу Kambi във Филипините

philippines-177213_640

Тази седмица стана ясно, че шведският онлайн доставчик на хазартен софтуер Kambi е разследван от полицията във Филипините, във връзка със съмнения за незаконно извършване на хазартна дейност.

От Kambi казват, че им е било връчено известие, според което Националното бюро за разследване във Филипините предприема действия във връзка с горепосочените твърденията, поради което операциите, извършвани в офиса на компанията в Манила, са спрени.

Миналата година, операциите на Уилям Хил във Филипините, бяха поставени под подобен контрол, но малко след това бе възстановена обичайното им дейност.

Филипините позволява чужди онлайн хазартни компании да бъдат основавани и лицензирани в страната, като предлага конкурентни данъчни ставки. Но тези дружества нямат право да предлагат залози на своите граждани за филипинските спортни събития.

Говорителят на Kambi Анна-Лена Астром посочва, че докато офисите в Манила са затворени, дейността на дружеството продължава нормално, благодарение на централите в Лондон и Малта.

„Ние сме абсолютно сигурни, че действията ни са в пълно съответствие с всички местни закони. Придържаме се винаги към правилата и поради тази причина не работим на нерегулираните пазари.” казва още тя.

Kambi наскоро отчете печалба в размер на 600 000 евро, в сравнение с 300 000 евро загуба за същия период на 2014 г.

Преди да се отдели и да работи самостоятелно, компанията стартира дейността си като част от Унибет.

Тя осигурява услуги за спортни залагания на компании като 888 Holdings, PAF, 32Red и Napoleon Games.

Във Филипините дружеството е член на Philippine Economic Zone Authority, която стимулира бизнеса по напълно прозрачен начин.
В официалното им изявление се посочва, че от тяхна страна няма нарушение на местните закони и следват последователна фирмена политика, към която стриктно се придържат.

Взети са мерки за непрекъсваемост на бизнеса, в съответствие с установената политика, за да може се осигури покритие на услугите, предоставяни в Манила. Kambi продължава да оперира на пазара, съобразявайки се с извършваното в момента разследване.

По-голяма част от хазарта във Филипините се контролира от подкрепяната от правителството Philippine Amusement and Gambling Corporation, която е единият от най-големите „донори” на приходи за правителството.

Като цяло се забелязва нарастващ интерес към пазара в Манила от страна на чуждестранните казино оператори, като например Melco Crown, които миналата година отвориха City of Dreams resort.

Освен това, миналата година Genting откриха първия интегриран курорт в страната – Resorts World Manila.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023