Съревнование между човек и изкуствен интелект в покер демонстрация

calculator-695084_640

Понякога изглежда така, че компютрите са на път да ни завладеят. Използваме ги за почти всичко и на практика повечето от нас не могат да издържат без тях и един ден. Но, ние хората, имаме предимства в сравнение с компютрите. Те не могат наистина да мислят. Те просто използват поредица от сравнения, формули и изчисления, и все още имат нужда от обикновената човешка мисъл, за да „знаят” как да го правят.

По този повод, учени от изследователския институт в Питсбърг разработват проект за изкуствен интелект, така че всъщност той да има способността да мисли. Част от техните проекти е създаването на програма за покер игра, която нарекоха Claudico ,

През изминалия месец те подложиха Claudico „на изпитание”, като за целта организираха двуседмична покер турнир – демонстрация в Rivers Casino в Питсбърг, на която предизвикаха четирима от световните топ покер професионалисти да премерят сили срещу тяхното изобретение.

Claudico изигра 20,000 ръце на heads-up , no limit Texas hold’em срещу всеки от избраните професионалисти.

Какъв е резултатът?

3: 1 в полза на човешката мисъл. Бьорн Ли, Дъг Полк и Донг Ким – имат по-високи печалби, в сравнение с Claudico, като общата им преднина е в размер на 732 713 долара. Единствено Джейсън Лес бе победен от програмата.

Професор от института посочва, че няма „нищо срамно” в загубата на Claudico срещу талантливите професионалисти и, че дори една победа е огромно постижение.

Покерът се превръща в основно предизвикателство и тест за изкуствения интелект. Играчите не знаят какви карти държи съперникът им и се опитват да подведат противниците си като блъфират, бавят играта или ползват други тактики.

„Целта на нашето изследване не е да докажем победа на изкуствения интелект над човека. Това, което искахме да докажем с демонстрацията е само част от идеята, която следваме“, казва Sandholm – учен от изследователския институт. “ Всъщност искаме да създадем изкуствен интелект, който да бъде в помощ на хората при водене на преговори или при вземане на важни решения в ситуации, при които те не са запознати с всички факти и обстоятелства.“

Любопитни от покер средите вече си задават въпроса, дали ще има следващо поколение Claudico и дали промените ще са готови навреме, за да вземе участие в Световните серии по покер през следващата година?

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023