Sportradar и обединените усилия срещу измамите при залаганията

cube-568187_640

Sportradar в партньорство с Асоциацията на световните лотарии (WLA) и Европейските лотарии въвежда нова система за мониторинг, с цел борба срещу предварителното уговаряне на мачове, както и за запазването престижа на спорта .

Мотото на Sportrader e – „фокус върху клиента, с акцент върху информацията и услугите, в подкрепа на бизнес решенията с данни в реално време“.

Global System Lottery Monitoring Sportradar (GLMS) стартира в понеделник, като предоставя на членовете на WLA и Европейските лотарии мониторинг за различните пазари за залагания, предлагани от легални букмейкъри на пазара в цял свят.

Система за откриване на измами The Sportradar ще предупреждава потребителите за необичайна активност и ще осигури на гореспоменатите членовете платформа за комуникация с други лотарии и различни организации относно съмнителни мачове.

Тя вече е използвана от редица правоприлагащи органи, както и от спортни федерации като Международния олимпийски комитет и ФИФА.

„Наистина, мониторингът представлява важен инструмент за разкриване на измами и манипулации, и представлява необходима стъпка за ефективната борба срещу уреждането на мачове. Аз съм убеден, че GLMS ще предостави на спорта и потребителите възможност за безопасни и честни залагания “ споделя мнението си президентът на Европейските лотарии.

„Световната лотария набира скорост в своите усилия за борба с уреждането на мачове и запазване престижа на спорта. Стартирането на GLMS е доказателство за този факт „, казва председателят на WLA – Jean-Luc Moner-Banet.

„Нашето сътрудничество с Европейските лотарии, при основаването на GLMS, подпомогнато от най-съвременните технологии на Sportradar, ще ни помогне да се обединим на петте континента в борбата срещу измамите в спорта.” добавя още той.

Moner-Banet благодари на Danske Spil от Дания, който ще бъде домакин на оперативния щаб на GLMS, както и на всички, допринесли за финансирането на GLMS.

„Нашата система за откриване на измами се позовава на опита на спортните федерации, който датира от повече от десетилетие, и неотдавна бе използван от правозащитни органи за започване и възбуждане на наказателно преследване, “ заявява главният изпълнителен директор на Sportader Carsten Koerl.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023