WPT взе решение да затвори WPTPoker.com

dice-536049_640

WPTPoker.com, онлайн покер платформата на World Poker Tour, наскоро обяви, че ще затвори своите “виртуални врати”, като това ще се случи на 6 юни 2015 година.

В съобщение, адресирано до филиалите през изминалата седмица, се посочва, че периодът на закриване ще включва тримесечен гратисен период, през който играчите ще имат достъп до регистрациите си и ще могат да изтеглят всички средства, които все още се намират там.

За да се съобразят с всички необходими указания, процесът на закриване ще включва и премахването на всички турнири и кеш игри, както и блокирането на нови депозити след 6 юни.

На играчи, които имат повече парични средства в сметката си, всички долари и билети ще бъдат възстановени и след тази дата. Въпреки това, записванията за турнири, които нямат парична стойност, няма да бъдат компенсирани.

Освен това, ако играч се е класирал за събитие на живо чрез WPT Poker, поканата му ще остане валидна.

Всеки играч, който не влезне в своя профил, преди крайния срок от три месеца (3 септември 2015), ще може и след тази дата да получите парите си, но ще трябва да направи заявка за плащане директно към WPT Poker.

Всички промоции и точки за лоялност, които не са потърсени преди крайния срок – 3 септември, ще бъде задържани.

Спекулациите около закриването не липсват, като се предполага, че предстоящата продажбата на bwin.party може да има нещо общо с него.

Предвид различните оператори, които искат да поемат контрола на bwin.party, компанията вероятно ще иска да рационализира своите активи пред всеки потенциален купувач.

Освен това bwin.party наскоро съобщи, че е налице спад на приходите спрямо същия период на предходната годината, поради което е възможно WPTPoker.com да не е стабилен източник на средства и следователно са се превърне в пречка за сключването на потенциална сделка.

В изявление от WPT лаконично се заявява, че затварянето е бизнес решение.

За началото на 2015 г., компанията отчете 172.7 милиона долара приходи, което е шест процента по-малко от генерираната през първите три месеца на 2014 година печалба.

Вероятно причината за затварянето WPTPoker.com няма да се разбере скоро, но е сигурно, че сайтът ще бъде затворен в рамките на следващите седмици и потребителите трябва да се логват активно и да изчистват сметките си, преди сайтът да бъде напълно деактивиран в началото на септември 2015 г.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023