Завръща ли се хазартът в щата Алабама?

cards-166440__180

След години на силно противодействие, полицейски акции и религиозни пропаганди, политиците в щата Алабама искат промяна в статута на хазарта в щата. Мотивите за тази инициатива се крият във възможността, именно по този начин да настъпи положителна промяна във финансовото състояние на щата.
Председателят на Сената, Дел Марш, настоява за конституционна поправка, която не само ще позволи въвеждане на томболи, но и ще легализира традиционните слотове и казино игри на маса, както и няколко състезателни писти за кучешки надбягвания.

Републиканците, от своя страна се борят в подкрепа на неочакваното предложение, отправено от Creek индианците, които са единственото, федерално признато племе, а именно: изключителни привилегии за хазарта в Алабама (в неговите три казина), както и построяването на четвърто, като в замяна ще изплатят почти целия дефицит в бюджета през следващата година.

Щатът Алабама е изправен пред недостиг на приходи в размер над 260 000 000 щатски долара, а според губернатор Робърт Бенли единствено пакет от данъчни увеличения е решението в дългосрочен план.

Последният демократичен губернатор на щата, Дон Сийгелман, в кампанията си безуспешно настоява за легализиране на лотария. Не е за подценяване факта обаче, че хиподрумен бос в щата, на име Милтън Макгрегър, е сред най-щедрите дарители в същата тази кампанията на демократите.

„Не знам, кой наистина е против хазарта и кой просто планува следващото си преизбиране”.Това казва Боби Синглетон, щатски сенатор от Демократическата партия, който приветства идеята за промяна.

Poarch Creek индианците следяха всичко внимателно. Бизнесът в техните казина достигна голям бум, след като конкуренцията им беше ликвидирана. През последните години, приходите за племето от хазарта в Алабама е повече, отколкото във всеки друг щат, както посочва Алън Мейстър, автор на доклада за Индианската игралната индустрия. Племето е изградил нови ресторанти и казина. Идеята на Марш за отваряне на вратите за хазарта в щата, би представлявало огромна заплаха за техния бизнес.

Предимството на предложението на Poarch Creek пред плана на Марш е именно, че при „активиране” на техния план веднага ще постъпят финанси в щата.
И двете предложения са разгледани сериозно. Част от сенаторите изразяват безпокойство от факта, че на Creek индианци Poarch може да бъде предоставен дългосрочен монопол върху хазарта и виждат това като недалновидно решение. Други, оценяват като положителна възможността хазарта да е в ръцете на една група, която е доказала, че може да просперира и да се саморегулира.

Футболни прогнози, новини и ревюта на букмейкъри - Prognozi24.com © 2023